SCHEMA & KLASSBESKRIVNING

 

 

Beskrivning av dansstilarna

 Balett 

Vi eftersträvar lätthet i rörelserna och rena linjer. Vi tränar hållning, koordination, musikalitet, balans och styrka. Baletten ger en god teknisk grund som man har nytta av även i andra dansstilar. För de yngre barnen blandas övningar med friare, fantasifulla moment.

Förb.(-eredande) Balett

På ett lättsamt och lekfullt sätt introduceras balettens rörelser och positioner. Övningar blandas med friare, fantasifulla moment.

Barndans

På ett lekfullt och fantasifullt sätt inspireras barnen till rörelseglädje, koordinationsträning, balans, smidighet, kroppskännedom och samarbete. Vi dansar till olika typer av musik.

Commercial

En klass med fokus på attityd, uttryck och koreografi. En kommersiell dansstil med inslag av olika street- och jazz-stilar. Inspirationen hämtas från bland annat artist-akter och musikvideos. Vi dansar till pop och hiphop.

Dansmix
Här får du prova på olika dansstilar. Vilka beror lite på vilken lärare du möter, men exempel är Streetdance, Showdans, Disco och Modern, till varierad musik.
Vi övar smidighet, styrka, koordination, olika uttryck och presentation. Lektionen innehåller uppvärmning, övningar och kombinationer/koreografi. Allt anpassat efter åldersgrupp och nivå. Med de yngsta jobbar vi också mycket med improvisation och danslek.

Disco
Disco är en medryckande dans med mycket puls och energi. 
Dansa roliga rörelsekombinationer till upptempo låtar som gör dig peppad och glad! Du kommer att gå ifrån klassen svettig och inspirerad! 

HipHop/Street
HipHop/Street samlar stilar som Locking, Poping, Old School, New School och Break Dance. Vi strävar efter tyngd och kraft i rörelserna och övar oss i att hitta ett eget uttryck.
Vi dansar till Hiphop, RnB och pop.
Lektionen innehåller uppvärmning, övningar och kombinationer/koreografi. Allt anpassat efter åldersgruppen.

Jazz -teknik

Jazz är från början en slags blandning av klassisk balett och den tidiga afro-amerikanska kulturens rytmiska dansstilar. Idag finns jazzen i bland annat musikaler, andra scénshower och film. I den här kursen fokuserar vi på teknik och du får chansen att verkligen utvecklas i din dans. Vi lär oss mer om grundläggande positioner, hållning och placering, styrka, smidighet och musikalitet. Vi tränar snurrar, hopp och förflyttningssteg och även kombinationer. Vi dansar till medryckande musik och har kul medan vi tränar!

Mix

Som dansmix fast för tonåringar. Högt tempo och energi, uttryck och glädje.

 Showjazz
En medryckande mix av Showdans och Jazzdans, och för tonåringarna även Commercial. Vi tränar de tekniska grunderna från jazzen och showar loss till bl.a musikalmusik och pop. Vi övar smidighet, styrka, koordination, och presentation. Lektionen innehåller uppvärmning, övningar och kombinationer/koreografi. Allt anpassat efter åldersgrupp och nivå.

Show-Mix

En uttrycksfull blandning! Förberedande för Showjazz och Jazz.

Street-Mix

En härlig blandning av klasserna Dansmix och Street. Förberedande för Hiphop/Street.

Spets

Ett program för dig som har förkunskaper och talang och vill dansa minst 4 klasser i veckan. Intagningsprov.

Urban Fusion

Det kommer hela tiden nya stilar inom streetdance och den nutida dansen. Genrer blandas och dansen utvecklas och hittar nya uttryck. Urban Fusion är en grymt härlig klass med fokus på musikalitet, uttryck och känsla.