SCHEMA & KLASSBESKRIVNING

Uppdaterat schema ht 2019 

 

Beskrivning av dansstilarna

i bokstavsordning

 

AfroFusion

Fräscha grooves till modern afropop! Mer kommersiell än traditionell afrikansk dans och influerad av moderna streetstilar. Bered dig på att svettas som på ett party i den afrikanska natten!

 Balett 

Vi eftersträvar lätthet i rörelserna och rena linjer. Vi tränar hållning, koordination, musikalitet, balans och styrka. Baletten ger en god teknisk grund som man har nytta av även i andra dansstilar. För de yngre barnen blandas övningar med friare, fantasifulla moment.

Förb.(-eredande) Balett

På ett lättsamt och lekfullt sätt introduceras balettens rörelser och positioner. Övningar blandas med friare, fantasifulla moment.

Barndans

På ett lekfullt och fantasifullt sätt inspireras barnen till rörelseglädje, koordinationsträning, balans, smidighet, kroppskännedom och samarbete. Vi dansar till olika typer av musik.

Commercial

En klass med fokus på attityd, uttryck och koreografi. En kommersiell dansstil med inslag av olika street- och jazz-stilar. Inspirationen hämtas från bland annat artist-akter och musikvideos. Vi dansar till pop och hiphop.

Dansmix

Här får du prova på olika dansstilar. Vilka beror lite på vilken lärare du möter, men exempel är Streetdance, Showdans, Disco och Modern, till varierad musik.
Vi övar smidighet, styrka, koordination, olika uttryck och presentation. Lektionen innehåller uppvärmning, övningar och kombinationer/koreografi. Allt anpassat efter åldersgrupp och nivå. Med de yngsta även improvisation och danslek.

Disco

Disco är en medryckande dans med mycket puls och energi. 
Dansa roliga rörelsekombinationer till upptempo låtar som gör dig peppad och glad! Du kommer att gå ifrån klassen svettig och inspirerad! 

Feminine HipHop

Släpp loss och låt musiken förvandla dig till en riktig power-diva (tänk Beyonce)! Gå ALL IN och du kommer gå, stå och må som en katt! Fokus på glädje, teknik och känsla. 

Freestyle

Hiphop! Improvisation! Musik! Du får inspiration och vägledning att hitta din röst, ditt sätt att uttrycka dig genom dansen. Alla nivåer välkomna! Sharing is caring!

HipHop/Street

HipHop/Street samlar stilar som Locking, Poping, Old School, New School och Break Dance. Vi strävar efter tyngd och kraft i rörelserna och övar oss i att hitta ett eget uttryck.
Vi dansar till Hiphop, RnB och pop.
Lektionen innehåller uppvärmning, övningar och kombinationer/koreografi. Allt anpassat efter åldersgrupp och nivå.

Jazz -teknik

Jazz är från början en slags blandning av klassisk balett och den tidiga afro-amerikanska kulturens rytmiska dansstilar. Idag finns jazzen i bland annat musikaler, andra scénshower och film. I den här kursen fokuserar vi på teknik och du får chansen att verkligen utvecklas i din dans. Vi lär oss mer om grundläggande positioner, hållning och placering, styrka, smidighet och musikalitet. Vi tränar snurrar, hopp och förflyttningssteg och även kombinationer. Vi dansar till medryckande musik och har kul medan vi tränar!

Jazzfunk

Linjer, mjukhet och tekniska moment från jazzen i en dynamisk kombination med tyngd och uttryck från street/hiphop/funk.

Mix

Som dansmix fast för tonåringar. Högt tempo och energi, uttryck och glädje.

Repertoar
En exklusiv möjlighet för dig som kommit långt i ditt sätt att ta till dig undervisning och förvalta den och är hungrig på att utvecklas mer. Vi jobbar stil-överskridande, alltid med musiken och nummerbyggande i fokus. Intagning.
 

 Showjazz

En medryckande mix av Showdans och Jazzdans, och för tonåringarna även Commercial. Vi tränar de tekniska grunderna från jazzen och showar loss till bl.a musikalmusik och pop. Vi övar smidighet, styrka, koordination, och presentation. Lektionen innehåller uppvärmning, övningar och kombinationer/koreografi. Allt anpassat efter åldersgrupp och nivå.

ShowMix

En uttrycksfull blandning! Förberedande för Showjazz och Jazz.

StreetMix

En härlig blandning av klasserna Dansmix och Street. Förberedande för Hiphop/Street.

Spets

Ett program för dig som har en del förkunskaper och talang men främst älskar att dansa och vill utvecklas inom dansen tillsammans med din grupp. I programmet ingår 4-6 klasser i veckan varav 2-3 är bestämda och resten kan du välja själv. Intagning.

Urban Fusion

Det kommer hela tiden nya stilar inom streetdance och den nutida dansen. Genrer blandas och dansen utvecklas och hittar nya uttryck. Urban Fusion är en grymt härlig klass med fokus på musikalitet, uttryck och känsla.

för "Vuxna"

Du kanske känt det spritta i dansnerven när du suttit i publiken på showerna? Eller sett barnen träna på sina danser hemma men de har förbjudit dig att anmäla dig till samma kurs? Nu ÄNTLIGEN kommer det finnas en klass för Dig! Prestigelöst och kul till härlig (vi älskar inte endast ny)musik inom hiphop, funk och mer. Med Thomas Benstem, som är 40plus och också låtsas vara vuxen. Du är mellan 25 och döden.

 

 

SensommarDansa 2019

Kom och sensommarträna med New Legacy Dance Crew och Minna!

Under vecka 32-35 kan du träffa NLDC på tisdagar och torsdagar kl 18.00-19.30, och Minna på onsdagar kl 17.00-18.30, i nya studion i Alsike.

Klasserna går också att boka vecka 32+33 och 34+35 separat.

690;- för två veckor (6 klasser)

1200;- för alla fyra (12 klasser)

Om klasserna med NLDC: Under 8 tillfällen kommer vi i crewet turas om att hålla i klasserna och bjuda dig på ett smakprov av hur vi själva tränar tillsammans. Räkna med att det kommer vara en ny lärare ungefär vartannat tillfälle och att klasserna kan skilja sig i upplägg. Allt för att ge dig så mycket av oss som möjligt! Koreografierna kommer att vara utmanande på olika sätt för att ge dig en bred träning och ett tillfälle att utvecklas inom streetdance. Vi fokuserar på rytmiker, uttryck, tekniker, koncept, känsla och mycket mer!

Om klasserna på onsdagar: Vi kör jazzteknik och träning som hjälper dig att hitta tillbaka till styrka och rörelseglädje efter ett långt sommaruppehåll. Du får övningar du kan göra hemma för att förebygga skador vid terminsstart och som stärker din teknik och mångsidighet!